Wellness, Fysiotherapie & Chiropractie

Published May 27, 21
6 min read

Ontspanningsmassage

De massagevorm komt uit China en werd ongeveer 5000 jaar geleden voor het eerst toegepast. Anma-massage is de voorloper van vele massage vormen zoals shiatsu, Zweedse massage, sportmassage en tui-na. Bij een Anma-massage wordt je van top tot teen gemasseerd. Tot op de dag van vandaag is Anma nog steeds een erg populaire massagevorm in Japan, maar in Nederland en België geven we tegenwoordig vaak de voorkeur aan shiatsumassages (Fysio Rotterdam).

Normaliter duurt een Anma-massage een uur, maar veel massagepraktijken geven ook de mogelijkheid voor een half uur of juist een langere behandeling. Tijdens de massage is het aan te raden om soepel zittende kleding aan te trekken, de massage wordt namelijk over de kleding heen gegeven. Anma is een van de oudste massagevormen die er bestaat.

Massage Gezonde OntspanningIn het algemeen wordt er geen gebruik gemaakt van massageolie. 5. Ayurvedische massage Ayurveda wordt gezien als het oudste gezondheidssysteem dat zo'n 5. 000 tot 6. Fysiotherapeut Rotterdam. 000 jaar geleden op schrift werd gesteld. Het holistische systeem is afkomstig uit India en betekenis kennis (veda) van het leven (ayus) Een ayurvedische massage is een zachte energetische massage, die wordt gekenmerkt door het gebruik van verschillende soorten olie.

In sommige gevallen wordt er zelfs gemasseerd met rijst of kruidenbundels! In principe is een ayurvedische massage voor iedereen geschikt (Chiropractor Rotterdam). Maar er zijn een paar gevallen waar de massagevorm wordt afgeraden: De eerste 3 maanden van de zwangerschap Bij kanker Bij koorts Direct na het eten Bij deze massagevorm wordt het gehele lichaam gemasseerd en wordt het hele lichaam in balans gebracht.

Combinatie Chiropractie En Fysiotherapie Blijkt Zeer Effectief

Jouw levensstijl, stemming en probleemgebieden worden besproken om de massage volledig naar jouw behoeftes aan te passen. De ayurvedische massages lopen uiteen van 30 tot 90 minuten. Een ayurvedische massage is een olierijke massage die je helpt om je geest tot rust te brengen Ayurvedische massages staan er om bekend dat ze niet alleen goed zijn voor je fysieke staat, maar dat je er ook veel psychische voordelen van kunt ervaren 6.

Yules MasseertWat Is Het Verschil Tussen Fysiotherapie En Chiropractie

is elastisch weefsel dat je organen beschermt en je bloedvaten, zenuwen en spieren ondersteunt. Een bindweefselmassage beïnvloedt de organen en kan blokkades opheffen. Door je huid te plooien of te rollen voelt de masseur waar de spanning zit in je lichaam. Een bindweefselmassage kan op verschillende plekken van het lichaam, zoals je gezicht, hals, decolleté, rug en benen. Massage Rotterdam.

Oefeningen En Revalidatie Whiplash - Behandeling Whiplash

Maar waarom zou je überhaupt een massage doen die niet comfortabel is en pijn doet? Het antwoord ligt hem in de talloze voordelen die een bindweefselmassage heeft: Verbeterde conditie van je huid Verbeterde opname van voedingstoffen Verbeterde afvoer van afvalstoffen in je huid Vermindering van rimpels en littekens Stimulering van je zenuwstelsel Verlichting bij pijnklachten en gewrichtsproblemen Gezien een bindweefselmassage best belastend kan zijn, is deze niet geschikt voor iedereen.

Een bindweefselmassage is een massage waarbij de huid wordt geplooid om spanning in het lichaam te verminderen Een bindweefselmassage is geen ontspanningsmassage en kan pijn doen, maar heeft talloze voordelen 7. Shantala-massage Shantala-massage is een massagevorm van het totale lichaam voor baby's en is afkomstig uit India. Het is een liefdevolle ontspanningsmassage die uitgaat van een respectvolle benadering en is niet moeilijk om te leren.

Wat Doet Een Sporttherapeut - Herstel Sneller

Oedeemtherapie - Chiropractie - Chiropractie - RugcentrumFysiotherapie - Chiropractie - Chiropractor

Ook baby's die erg gespannen of gevoelig zijn kunnen veel profijt hebben van deze massagevorm - Fysiotherapie Rotterdam. Chiropractor Rotterdam. De voordelen van een Shantala-massage op een rijtje: Je baby zal rustiger en dieper slapen De spijsvertering van je baby wordt verbeterd Darmkrampjes en overstrekking verminderen Bovendien zorgt de massage voor een stijging van het hormoon oxytocine, dat een belangrijke rol speelt bij gevoelens en tederheid en gebondenheid.

Kum Nye-massage De letterlijke betekenis van Kum Nye is 'het kneden van het subtiele lichaam'. Massagesalon Rotterdam. Deze massagevorm bestaat al heel lang in de Tibetaanse cultuur en wordt daarom ook wel genoemd. De massagevorm maakt vaak gebruik van olie en is bijzonder effectief voor mensen die aan lichaamstraining en meditatie doen.

Rug & Gezondheidscentrum

Als je even lekker wilt ontspannen om op te laden kun je veel baat hebben bij Kum Nye. Kum Nye helpt spieren te ontspannen en spanning in het lichaam los te maken. Dit verbetert de bloedcirculatie, waardoor vitale voedingstoffen en hormonen beter verspreid kunnen worden. Hierdoor voel je je energieker en krachtiger! Een Kum Nye-massage duurt gemiddeld 60 tot 90 minuten.

Een Kum Nye-massage is een ontspanningsmassage die helpt om opgebouwde spanning in het lichaam los te maken De massagevorm is afkomstig uit de Tibetaanse cultuur en is bijzonder effectief voor mensen die aan lichaamstraining en meditatie doen 9. Thaise massage De Thaise massage is een van de oudste geneesmethoden ter wereld.

Masseren Rotterdam

Het is een stevige massage, waarbij de masseur op de energiebanen masseert en rek- en strekbewerkingen of oefeningen uitvoert (Chiropractor Rotterdam). Het doel van de traditionele Thaise massage is om mensen in balans te brengen, zowel lichamelijk als geestelijk. Er zijn twee stromingen in de Thaise massage: (De Noordelijke Thaise Massage) (De Zuidelijke Thaise Massage) Een Thaise massage zorgt voor ontspanning en activering - Masseren Rotterdam.

Fysiotherapie Of Chiropractie; Wat Is Het Verschil?Chiropractie Bij Artrose: Duim, Heup, Nek, Schouder, Hand

De Thaise massage is een stevige massage en helpt om het lichaam in balans te brengen (Chiropractor Rotterdam). In sommige gevallen kan de massage een beetje pijn doen De massagevorm zorgt voor ontspanning en activering en helpt met het voorkomen van lichamelijke en psychische klachten 10 (Chiropractor Rotterdam). Ko Bi Do-massage Ko Bi Do-massage is een Japanse techniek voor het masseren van het gezicht, en wordt ook wel gezien als dé natuurlijke facelift! De letterlijke betekenis voor Ko Bi Do is 'het pad van de schoonheid' - Massagesalon Rotterdam.

Rug & Gezondheidscentrum

De massagevorm focust op het behandelen van de drukpunten en meridianen, de oppervlakkige huid, de diepere huid en de spieren. Deze gezichtsmassage kan met geen andere gezichtsmassage vergeleken worden. Elk deel van het gezicht wordt met specifieke technieken behandeld - Yules Masseert. Net als andere massages, heeft ook de Japanse Ko Bi Do veel voordelen: Betere afvoer van afvalstoffen uit de huid Helpt tegen huidverslapping en fijne lijntje in het gezicht Verbetering van de conditie van de gezichtshuid Verjongend effect en een vermindering van rimpels In tegenstelling tot een bindweefselmassage, is deze massage zeer ontspannend en revitaliserend.

Metamorfosemassage De transformatie van een rups in een vlinder, dat is een beeld dat laat zien waar een metamorfosemassage over gaat. Een metamorfosemassage helpt je met het creëren van een diepere connectie met jezelf. Tijdens een metamorfosemassage worden handen, voeten en hoofd heel zacht gemasseerd om zo blokkades op te ruimen en een nieuwe start te maken.

More from Massage thai

Navigation

Home

Latest Posts

Rug & Gezondheidscentrum

Published Oct 16, 22
10 min read

Chiropractie - Fitness - Yoga - Massage

Published Oct 14, 22
10 min read

Rugklachten

Published Sep 23, 22
10 min read